Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
Fashion Report
29.04Today's Hot Report!
Tρίτη, 29 Απριλίου 2014, 00:00

Συμβίωση με τη πεθερά ..Υπάρχει ;

Δεν γίνεται για μια γυναίκα να λειτουργεί όπως το διπλωματικό σώμα. Καθημερινά πρέπει να συστρέφεται επιτυχώς με τον σύζηγο ,το παιδί και φυσικά αν θέλουμε βοήθεια για το σπίτι και τη γιαγιά.

Πώς θέτουμε όμως όρια μας και ποιες οι αντιδράσεις μας για τα προβλήματα που προκύπτουν ;Πως αντιμετωπίζουμε το ζήλο της γυναίκας που περνάει το δεύτερο κύκλο μητρότητας ;

 

 

1. Ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση : Με το να θυμώνετε δαπανάτε την ενέργεια που θα έπρεπε να αφιερώνετε στο παιδί σας.Να είστε σίγουρες για τον εαυτό σας και τις πεποιθήσεις σας.


2. Συζήτηση με τον πατέρα :

Συζητήστε τα πάντα με το σύζυγό σας, εξηγήστε σε ποια σημεία θεωρείτε προβληματικη την ανατροφή παιδιού από τη μητέρα του και ζητήστε του να το ρυθμίσει ο ίδιος.Η 1η αρχή είναι οτι μόνο οι γονείς ορίζουν τους κανόνες


3. Οριθετείστε με ευγένια και λογική :

Μιλήστε στην πεθερά σας πάνω στο καφέ και εξηγήστε της ότι το παιδί θα πρέπει να ακολουθεί μια συγκεκριμένη ανατροφή. Δε μπορεί οι γονείς να του θέτουν τους δικούς τους κανόνες και η γιαγιά άλλους. Με αυτόν τον τρόπο το παιδί δε θα υπακούει σε κανένα, μιας και δε θα ξέρει τι από τα δύο να ακολουθήσει.


4. Σε καμία περίπτωση μην λειτουργήσετε ανταγωνιστικά :

Εσείς και αυτή θέλετε το καλό του παιδιού. Η μόνη λύση είναι η συνεργασία. Το να μεταχειριστείτε  τη κατάσταση αλλιώς θα φέρει μόνο συγκρούσεις.


5. Φροντίστε να την ενημερώνετε :

Δείξτε της ότι εκτιμάτε την  βοήθειά της και ότι σας είναι πολύτιμη. Συζητήστε μαζί της προβληματισμούς σας για το παιδί. Ενημερώστε την για τα "πρέπει" και τα "μη" που έχετε εσείς και ο σύζυγός σας ορίσει στο παιδί σας και παρακαλέστε την να τα ακολουθήσει και εκείνη!

Fresh!
 

Διαβάστε τα πιο πρόσφατα Άρθρα
της κατηγορίας "ΟΜΟΡΦΙΑ"

Διαβάστε τα πιο πρόσφατα Άρθρα
της κατηγορίας "ΥΓΕΙΑ & FITNESS"

Εορτολόγιο

ΣΗΜΕΡΑ 11/1/2013 : ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ
Θεοδόσιος, Θεοδόσης, Δόσιος, Δόσης
ΑΥΡΙΟ 12/1/2013 : ΜΕΡΤΙΟΣ, ΤΑΤΙΑΝΗ
Μέρτιος, Μέρτος, Μέρτης, Μύρτος, Μερτία, Μέρτα, Μέρτη, Μερτούλα, Μυρτιά, Μυρτούλα, Τατιανή, Τατιάνα, Τάτια, Τίτη, Τάνια