Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
Fashion Report
03.04Today's Hot Report!
Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014, 00:00

Πρόβλημα με Bullying στο σχολέιο του παιδιού

Είτε λεκτικός είτε σωματικός, ο σχολικός εκφοβισμός ή αλλιώς bullying,είναι ιδιαίτερα σοβαρός, μιας και τα θύματα δύναται να παρουσιάσουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και έντονα ψυχολογικά προβλήματα.Υπάρχουν 80 χρονών ανθρωποι που θυμούνται το όνομα του παιδιού που τους βασάνιζε στο σχολέιο,αυτά τα τραυματα τα κουβαλάς μια ζωή .Πλεον ξέρουμε καλύτερα.

 


- Θα πρέπει να δημιουργήσετε μεταξύ σας περιβάλλον εμπιστοσύνης.Αφήστε το να μιλήσει και να σας δηιγηθεί ολο την ιστορία του,δεν θα πρέπει να το διακοψετε και ΜΗΝ το ρωτησετε ,γιατί τον πειράξαν ή αν έκανε κάτι που να εξώθυσε τέτοια συμπεριφορά.Ρωτηστε το ιδιο πως θέλει να αντιδράσει και το τι θα ηταν σκόπιμο.


- Εξηγήστε στο παιδί σας ότι πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα θέλουν το κακό του, που θα το ζηλεύουν ή ακόμη και θα το χλευάζουν.


-  Η βία φέρνει βία και αυτό θα πρέπει να το γνωρίζει από μικρό.Μεσα απο τη διαδικασία της εκμαιευσης μάθετε να το οδηγητε και στο βρισκει τη σωστη λυση μονο του.Κάντε του ερωτήσεις στο πως θα αντιδρούσαν αυτά τα άτομα αν το ιδιο προτείνει να τους αγνοήσει.


- Συμβουλέψτε το να αντιδρά ήρεμα οταν συμβαίνουν τετοιες περιπτώσεις .Πειτε του ο να σας δωσει τον αριθμο του υπευθυνου της ταξης του και του διευθυντη.Επειτα κλειστε ραντεβου μαζί τους.


- Ενθαρύνετε το  στη δημιουργία φίλων. Με αυτόν τον τρόπο θα έχει δίπλα του παιδιά να το στηρίξουν σε όποια δυσκολία και να προκύψει

Fresh!
 

Διαβάστε τα πιο πρόσφατα Άρθρα
της κατηγορίας "ΟΜΟΡΦΙΑ"

Διαβάστε τα πιο πρόσφατα Άρθρα
της κατηγορίας "ΥΓΕΙΑ & FITNESS"

Εορτολόγιο

ΣΗΜΕΡΑ 11/1/2013 : ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ
Θεοδόσιος, Θεοδόσης, Δόσιος, Δόσης
ΑΥΡΙΟ 12/1/2013 : ΜΕΡΤΙΟΣ, ΤΑΤΙΑΝΗ
Μέρτιος, Μέρτος, Μέρτης, Μύρτος, Μερτία, Μέρτα, Μέρτη, Μερτούλα, Μυρτιά, Μυρτούλα, Τατιανή, Τατιάνα, Τάτια, Τίτη, Τάνια