Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
Fashion Report
03.04Today's Hot Report!
Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014, 00:00

Τι ευθύνεται για τα εξανθήματα του μωρού σας από την πάνα.

Εξάνθημα από την πάνα μπορεί να προκληθεί σχεδόν από οτιδήποτε, από ένα καινούργιο τρόφιμο μέχρι και απο τα ίδια τα ούρα του. Αυτοι είναι οι συνηθέστεροι  λόγοι που μπορεί να συμβεί αυτό.

-Υγρασία. Ακόμα και αν χρησιμποιηθεί η πιο  απορροφητική πάνα πάντα αφήνει υγρασία στο δέρμα του παιδιού σας. Τα ούρα του παιδιού σας αναμειγνύονται με βακτήρια από τα κόπρανα του, διασπώνται και σχηματίζουν αμμωνία, η οποία μπορεί να είναι υψηλή σε πυκνότητα . ¨Ετσι τα παιδιά με ευαισθησία στο έντερο ή διάρροια είναι πιθανό να εμφανίσουν εξάνθημα από πάνα .Το γεγονός ότι ένα παιδί που μένει για πολύ ώρα με μια βρώμικη πάνα είναι πιθανό να αναπτύξει εξάνθημα, στην ουσία κάθε παιδί με ευαίσθητο δέρμα μπορεί να εμφανίσει εξάνθημα, ακόμα και στη περίπτωση που  οι γονείς του αλλάζουν τακτικά την πάνα του.

-Ευαισθησία σε προιόντα . Εξάνθημα μπορεί να προκληθεί από μια λοσιόν ή πούδρα που χρησιμοποιείτε κατά την αλλαγή της πάνας και έρχεται σε επαφή με το δέρμα του μωρού σας. Προσοχή λοιπόν στα προιόντα που χρησιμοποιείται καθώς θα πρέπει να είναι δερματολογικώς ελεγμένα! Προσοχή και στα απορρυπαντικά που θα πρέπει απαραιτήτως να είναι ειδικά για τη βρεφική ηλικία.

-Νέες τροφές . Είναι πολύ σύνηθες όταν τα παιδιά αρχίσουν να τρώνε στερεές τροφές  ή δοκιμάζουν νέες γεύσεις να εμφανίζουν εξανθήματα. Κάθε νέα τροφή αλλάζει τη σύνθεση των κοπράνων.

-Λοίμωξη. Η περιοχή της πάνας είναι ζεστή και υγρή και είναι εύκολο να προκληθεί μια βακτηριακή μόλυνση, κυρίως στις ρωγμές και πτυχές του δέρματος του παιδιού σας .Είναι σημαντικό πλένετε το παιδί σας με άφθονο νερό και να μην χρησιμοποιείτε συχνά μωρομάντηλα. Τα κοριτσάκια είναι πάντα πιο ευαίσθητα από τα αγοράκια!

-Αντιβιοτικά. Τα παιδιά που παίρνουν αντιβιοτικά ( ή των οποίων οι μητέρες που θηλάζουν παίρνουν  αντιβιοτικά ) μπορεί να εμφανίσουν εξάνθημα. Τα αντιβιοτικά μπορούν επίσης να προκαλέσουν διάρροια, η οποία μπορεί να συμβάλλει στο εξάνθημα από πάνα.

Fresh!
 

Διαβάστε τα πιο πρόσφατα Άρθρα
της κατηγορίας "ΟΜΟΡΦΙΑ"

Διαβάστε τα πιο πρόσφατα Άρθρα
της κατηγορίας "ΥΓΕΙΑ & FITNESS"

Εορτολόγιο

ΣΗΜΕΡΑ 11/1/2013 : ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ
Θεοδόσιος, Θεοδόσης, Δόσιος, Δόσης
ΑΥΡΙΟ 12/1/2013 : ΜΕΡΤΙΟΣ, ΤΑΤΙΑΝΗ
Μέρτιος, Μέρτος, Μέρτης, Μύρτος, Μερτία, Μέρτα, Μέρτη, Μερτούλα, Μυρτιά, Μυρτούλα, Τατιανή, Τατιάνα, Τάτια, Τίτη, Τάνια