Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
Fashion Report
08.08Today's Hot Report!
Παρασκευή, 8 Αυγούστου 2014, 00:00

Παιδί και κατασκήνωση

Ένα παιδί είναι έτοιμο να πάει κατασκήνωση όταν έχει μάθει να αποχωρίζεται τους γονείς του, μπορεί να μείνει ένα διάστημα χωρίς αυτούς και νιώθει ασφαλές όταν δεν είναι μαζί τους. Αν δεν έχει ξανά συμβεί να σας αποχωριστεί, θα πρέπει να του κάνετε μια συζήτηση ώστε να το προετοιμάσετε για το ότι θα είστε μακριά του για ένα διάστημα. Αν δείτε ότι δε συμφωνεί και ότι φοβάται δε θα πρέπει να επιμένετε.

Τη πρώτη φορά μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα προσαρμογής, πράγμα που είναι απολύτως φυσιολογικό γι’ αυτό πρέπει να το προετοιμάσετε ψυχολογικά για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσει ώστε να μπορέσει να προσαρμοστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα και χωρίς προβλήματα.

Όπως λένε και οι ψυχολόγοι η κατασκήνωση αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για την ενίσχυση της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης του παιδιού, καθώς και της ψυχοσωματικής του ωρίμανσης.

Η κατασκήνωση του προσφέρει πολλές ποικίλες δραστηριότητες, έτσι του δίνεται η δυνατότητα να ανακαλύψει τον εαυτό του, το τι του αρέσει, το τι όχι, να έρθει σε επαφή με δραστηριότητες που δεν είχε φανταστεί.

Μένοντας μακριά από τους γονείς του θα μάθει να παίρνει αποφάσεις μόνο του χωρίς κάποια καθοδήγηση, θα αναπτύξει τη δική του προσωπικότητα και θα αποκτήσει ανεξαρτησία.

Το παιδί  θα μάθει να ακολουθεί και να σέβεται τους κανόνες και να μη τους παραβιάζει όπως γίνεται συνήθως στο σπίτι.

Του δίνεται η ευκαιρία να κάνει πολλούς νέους φίλους και να ζήσει μαζί τους εμπειρίες και να μοιραστεί πράγματα και συναισθήματα.

Μαθαίνει να αντιμετωπίζει τους φόβους του και τις δυσκολίες που του παρουσιάζονται, αποκτά αυτοπεποίθηση γίνεται πιο δυνατό και ανακαλύπτει τον εαυτό του.

Αξιοποιεί το χρόνο του δημιουργικά και ποιοτικά κάνοντας πολλές δραστηριότητες και μαθαίνει μέσα από αυτές, αναπτύσσει δεξιότητες και διαμορφώνει τη προσωπικότητα του, αντί να κάθεται στο καναπέ του σπιτιού παίζοντας ηλεκτρονικά και βλέποντας τηλεόραση παθητικά.

Θα ωφελήσει πραγματικά τα παιδιά, ειδικά αυτά που έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση και δυσκολίες στη κοινωνική τους ανάπτυξη.

Η κατασκήνωση συνεισφέρει σημαντικά στην ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη, αποκτούν αυτοεκτίμηση, μαθαίνουν να συνεργάζονται και όχι να ανταγωνίζονται.

 

 

Fresh!
 

Διαβάστε τα πιο πρόσφατα Άρθρα
της κατηγορίας "ΟΜΟΡΦΙΑ"

Διαβάστε τα πιο πρόσφατα Άρθρα
της κατηγορίας "ΥΓΕΙΑ & FITNESS"

Εορτολόγιο

ΣΗΜΕΡΑ 11/1/2013 : ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ
Θεοδόσιος, Θεοδόσης, Δόσιος, Δόσης
ΑΥΡΙΟ 12/1/2013 : ΜΕΡΤΙΟΣ, ΤΑΤΙΑΝΗ
Μέρτιος, Μέρτος, Μέρτης, Μύρτος, Μερτία, Μέρτα, Μέρτη, Μερτούλα, Μυρτιά, Μυρτούλα, Τατιανή, Τατιάνα, Τάτια, Τίτη, Τάνια