Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
Fashion Report
22.04Today's Hot Report!
Tρίτη, 22 Απριλίου 2014, 00:00

Πουτίγκα με καρύδια πεκάν,παγωτό και σιρόπι σφένδαμου

Συστατικά

 

  • 100 γρ βούτυρο
  • 100 γρ. καρύδια πεκάν
  • 175 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 50 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 75 γρ. φυτίνη
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 8 κ.σ. σιρόπι σφένδαμου maple syrup
  • 1 κλωναράκι βανίλιας, σκισμένο στα δύο και μόνο τα σποράκια
  • 150 ml γάλα πλήρες
  • Παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα

 

Προετοιμασία

 

Προθέρμανε το φούρνο στους 190oC. Βουτύρωσε 6 μικρά φλιτζάνια του καφέ

Βάλε τα πεκάν σε μια σακούλα τροφίμων, δέσε τη και πέρασε τα καρύδια από πάνω με έναν πλάστη να θρυμματιστούν. Πασπάλισε τα εσωτερικό από τα φλιτζάνια με τη σκόνη που έμεινε στη σακούλα από τα πεκάν και κράτησε τα χοντρά κομμάτια σε ένα μεγάλο μπολ

Βάλε στο μπολ όλα τα υλικά, εκτός από το σιρόπι Σφένδαμου και ανάμειξε καλά. Βάλε μια κουταλιά από το σιρόπι σφένδαμου στον πάτο κάθε φλιτζανιού και συμπλήρωσε με το μείγμα σου να γεμίσει κατά τρία τέταρτα

Βάλε τα φλιτζάνια σε βαθύ ταψάκι. Γέμισε το ταψάκι με βραστό νερό, το οποίο πρέπει να καλύπτει ως τη μέση τα φλιτζάνια και βάλε προσεκτικά το ταψί στο φούρνο. Ψήσε για 25 λεπτά να πάρουν ωραίο χρώμα

Άφησε τα φλιτζάνια να σταθούν μερικά λεπτά πριν τα ξεφορμάρεις. Σέρβιρε με παγωτό βανίλια και λίγο ακόμη κρύο σιρόπι σφένδαμου

Fresh!
 

Διαβάστε τα πιο πρόσφατα Άρθρα
της κατηγορίας "ΟΜΟΡΦΙΑ"

Διαβάστε τα πιο πρόσφατα Άρθρα
της κατηγορίας "ΥΓΕΙΑ & FITNESS"

Εορτολόγιο

ΣΗΜΕΡΑ 11/1/2013 : ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ
Θεοδόσιος, Θεοδόσης, Δόσιος, Δόσης
ΑΥΡΙΟ 12/1/2013 : ΜΕΡΤΙΟΣ, ΤΑΤΙΑΝΗ
Μέρτιος, Μέρτος, Μέρτης, Μύρτος, Μερτία, Μέρτα, Μέρτη, Μερτούλα, Μυρτιά, Μυρτούλα, Τατιανή, Τατιάνα, Τάτια, Τίτη, Τάνια