Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
Fashion Report
22.08Today's Hot Report!
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014, 00:00

Πανακότα

Υλικά:

400ml γάλα

7 φύλλα ζελατίνης

600ml κρέμα γάλακτος

1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη

2 βανίλιες

Προαιρετικά: σιρόπι της επιλογής σας

 

Εκτέλεση:

Βάλτε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μαλακώσουν.

Παράλληλα σε μία κατσαρόλα βάλτε το γάλα, τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τις βανίλιες, ανακατέψτε και αφήστε το μέχρι να κάψει.

Ύστερα κατεβάστε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάλτε τις ζελατίνες από το νερό, στύψτε τις και ρίξτε τις στη κατσαρόλα.

Ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να διαλυθούν πλήρως οι ζελατίνες.

Εάν θέλετε προσθέστε σιρόπι στα φορμάκια και μετά ρίξτε το μείγμα που φτιάξατε.

Αφήστε το λίγο να κρυώσει και έπειτα βάλτε τα φορμάκια στο ψυγείο μέχρι η πανακότα να πήξει.

Όταν είναι έτοιμη ξεφορμάρετε τη βουτώντας τα φορμάκια μέσα σε ζεστό νερό για κάποια μόνο δευτερόλεπτα.

Μπορείτε αν θέλετε να τη σερβίρετε με φρούτα της αρεσκείας σας.

Fresh!
 

Διαβάστε τα πιο πρόσφατα Άρθρα
της κατηγορίας "ΟΜΟΡΦΙΑ"

Διαβάστε τα πιο πρόσφατα Άρθρα
της κατηγορίας "ΥΓΕΙΑ & FITNESS"

Εορτολόγιο

ΣΗΜΕΡΑ 11/1/2013 : ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ
Θεοδόσιος, Θεοδόσης, Δόσιος, Δόσης
ΑΥΡΙΟ 12/1/2013 : ΜΕΡΤΙΟΣ, ΤΑΤΙΑΝΗ
Μέρτιος, Μέρτος, Μέρτης, Μύρτος, Μερτία, Μέρτα, Μέρτη, Μερτούλα, Μυρτιά, Μυρτούλα, Τατιανή, Τατιάνα, Τάτια, Τίτη, Τάνια