Fashion Report
26.03Today's Hot Report!
Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014, 00:00

Γιατι πέφτουν τα μαλλιά μας ;

Η εποχή

Το φθινόπωρο έχουμε παρατηρήσει ότι τα μαλλιά μας πέφτουν...Ποιοι είναι οι συνήθης ύποπτοι ;H ηλιακή ακτινοβολία του καλοκαιριού, το αλάτι της θάλασσας, το χλώριο της πισίνας καταστρέφουν την τρίχα.Οι διαφορετικοί ρυθμοι ζωής μετα τις διακοπές ,η κούραση, το άγχος, αλλά και η διατροφή.

Η  πτώση της τρίχας είναι φυσιλογική, καθώς έτσι  ανανέωνεται . Η τρίχα ακολουθεί έναν κύκλο ζωής που ολοκληρώνεται με την πτώση: ο κύκλος ανάπτυξης των μαλλιών διαρκεί κατά μέσο όρο 3 με 4 χρόνια στη γυναίκα και 2 χρόνια στον άντρα,  περίπου 3 εβδομάδες κάνει ο θύλακας να παράγει νέα τρίχα, και η φάση της πτώσης ολοκληρώνεται σε διάστημα 3 μηνών.Κατά μέσο όρο, σε καθημερινή βάση χάνουμε γύρω στις 50 τρίχες, κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό και πολλές φορές ούτε καν που το παρατηρούμε.
Το φθινόπωρο, αντίθετα, η τριχόπτωση αυξάνεται και είναι φυσιολογικό να παρατηρούμε παραπάνω τρίχες ή στη μπανιέρα, μετά το λούσιμο. Αυτή η εποχιακή τριχόπτωση διαρκεί περίπου 6 εβδομάδες.

Εκτός από την φυσιολογική τριχόπτωση, που δεν είναι ανησυχητική, κάποιες φορές τείνουμε να χάνουμε πάρα πολλά μαλλιά για μεγάλη περίοδο, και αυτή η τρομακτική αλλάγη εχει τις εξής αιτίες.

Η κληρονομικότητα

Η κληρονομικότητα είναι βασικός παράγοντας τριχόπτωσης. Οι άνδρες όπως και οι γυναίκες μπορεί να έχουν προδιάθεση για τριχόπτωση καταγεγραμμένη στα γενετικό τους δένδρο. Αυτό εξηγεί την κληρονομικότητα αυτού του προβλήματος. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι πολύ εύκολο να επέμβουμε και να τις σταματήσουμε.

 

Η κακή διατροφή

Η κακή διατροφή είναι ένας επίσης παράγοντας που επιταχύνει την αραίωση των μαλλιών μας. Γι’ αυτό, καλό είναι να προσθέσουμε μέσα στις διατροφικές μας συνήθειες πολλά λαχανικά και φρούτα και να αποφεύγουμε τις τροφές υπερβολικά θερμιδογόνες.
Η αβιταμίνωση, είναι  άλλος ένας παράγοντας που μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση. Η τρίχα είναι ένας ζωντανός οργανισμός και χρειάζεται βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία για να αναπτυχθεί . Απαιτείται σίδηρος, ψευδάργυρος, βιταμίνες Β2, Β5, Β6, Β8, ΡΡ και αμινοξέα, στοιχεία απαραίτητα τόσο για την ζωντάνια και υγεία της τρίχας όσο και για την δομή της. Για να επιτύχουμε, λοιπόν, ότι η τρίχα θα μπορέσει να πάρει όλα αυτά τα στοιχεία που χρειάζεται για να είναι υγιής, θα πρέπει να έχουμε μία ισορροπημένη διατροφή. Οι δίαιτες πείνας  μπορούν να συμβάλουν και αυτές στην τριχόπτωση, καθώς τις περισσότερες φορές δεν είναι διατροφικά συμμετρικές και έχουν καταστρεπτικές συνέπειες για τα μαλλιά μας
.

Το άγχος

Το άγχος ευθύνεται στην απώλεια της τρίχας και στη λέπτυνση των μαλλιών μας. Το κακό είναι ότι για ότι συνιστά άγχος, δεν υπάρχει θεραπεία πέρα της δουλειάς που κάνουμε με τον εαυτό μας.. Είτε με τη βοήθεια κάποιου ειδικού είτε μέσω άλλων ασχολιών, όπως γυμναστική, περίπατοι, τις δημιουργικές ασχολίες, έναν καλύτερο ύπνο τη νύχτα και την υγιεινή ζωή θε πρέπει να το λύσουμε
.Οι ορμόνες
Οι ορμόνες, η διαδικασία της κύησης και του τοκετού μπορεί να προκαλέσουν τριχόπτωση. Λίγο διάστημα αργότερα  ωστόσο η τριχόπτωση παύει και τα μαλλιά επανέρχονται στην προηγούμενη κατάσταση τους. Έχει παρατηρηθεί αύξηση της τριχόπτωσης μέχρι και έξι μήνες μετά την γέννα.

Η εμμηνόπαυση

Η εμμηνόπαυση έχει στοχοποιηθεί για τριχόπτωση στις γυναίκες. Για το λόγο ότι όλες οι γυναίκες θα περάσουμε την περίοδο αυτή, μπορείτε να παίρνετε βιταμίνες που υπάρχουν στο εμπόριο για την ενδυνάμωση της τρίχας.

Ψυχολογική κατάσταση

Η κατάθλιψη και ο θυρεοειδής μπορούν να συμβάλλουν στην απώλεια της τρίχας. Η φυσική και ψυχολογική μας κατάσταση είναι συνδεδεμένες με την τριχόπτωση. Η τρίχα αρχίζει να  σπάει πολύ εύκολα, ξηραίνεται, και  δημιουργείται πιτυρίδα.

 

Χημικά και προϊόντα

Οι βαφές, το ντεκαπάζ, το ίσιωμα από χημικό προϊόν ή και το θερμικό με το πιστολάκι είναι παράγοντες που κάνουν εύθραυστα τα μαλλιά μας και τη ρίζα τους, με αποτέλεσμα να πέφτουν σε μεγάλες ποσότητες.

Τα φάρμακα που είναι επίσης ευεργετικά σε μια συνθήκη μπορεί να επηρεάσουν την ανάπτυξη των μαλλιών αρνητικά. Για παράδειγμα, σε περίπτωση χορήγησης αντισυλληπτικών φαρμάκων, στο ξεκίνημα της λήψης τους ή στην απότομη διακοπή τους, παρατηρείται έξαρση της τριχόπτωσης.


Fresh!
 

Διαβάστε τα πιο πρόσφατα Άρθρα
της κατηγορίας "ΟΜΟΡΦΙΑ"

Διαβάστε τα πιο πρόσφατα Άρθρα
της κατηγορίας "ΥΓΕΙΑ & FITNESS"

Εορτολόγιο

ΣΗΜΕΡΑ 11/1/2013 : ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ
Θεοδόσιος, Θεοδόσης, Δόσιος, Δόσης
ΑΥΡΙΟ 12/1/2013 : ΜΕΡΤΙΟΣ, ΤΑΤΙΑΝΗ
Μέρτιος, Μέρτος, Μέρτης, Μύρτος, Μερτία, Μέρτα, Μέρτη, Μερτούλα, Μυρτιά, Μυρτούλα, Τατιανή, Τατιάνα, Τάτια, Τίτη, Τάνια