Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2022
Fashion Report
03.12Today's Hot Report!
Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012, 16:00

Τι κάνει ευτυχισμένες τις γυναίκες???

Ένα γονίδιο είναι αυτό που παίζει καταλυτικό ρόλο και κάνει τις γυναίκες ευτυχισμένες, ενώ στους άνδρες έχει διαφορετική επίδραση.

Πρόκειται για το γονίδιο ΜΑΟΑ, το οποίο στους άνδρες σχετίζεται με την επιθετικότητα και την βιαιότητα της φύσης τους.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα, ύστερα από έρευνες κατέληξαν στο συγκεκριμένο συμπέρασμα, αφού διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο γονίδιο ρυθμίζει τη δραστηριότητα ενός ενζύμου που διασπά τη ντοπαμίνη, και τη σεροτονίνη, ουσίες που δημιουργούν ευφορία στον εγκέφαλο.

Όπως τόνισε και ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Ξένιαν Τσεν, είναι το πρώτο γονίδιο που εντοπίζεται και το οποίο προκαλεί την ευτυχία στις γυναίκες.

Από τις γυναίκες της μελέτης, που εξετάστηκαν, όσες είχαν το συγκεκριμένο γονίδιο, ένιωθαν ευτυχία, ένιωθαν όμορφα, ακόμη και με απλά καθημερινά πράγματα, ενώ εκείνες που δεν το είχαν καθόλου, εμφάνιζαν μια σχετική αδιαφορία. Βέβαια στην έρευνα οι επιστήμονες έλαβαν και άλλους παράγοντες στα υπόψιν τους, όπως ο τρόπος ζωής, η οικονομική άνεση, το επίπεδο μόρφωσης κ.α

Γιατί όμως το συγκεκριμένο γονίδιο έχει διαφορετική επίδραση στους άνδρες; Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες μετριάζουν την θετική επίδραση του ΜΑΟΑ.

Αμήν…

Fresh!
 

Διαβάστε τα πιο πρόσφατα Άρθρα
της κατηγορίας "ΟΜΟΡΦΙΑ"

Διαβάστε τα πιο πρόσφατα Άρθρα
της κατηγορίας "ΥΓΕΙΑ & FITNESS"

Εορτολόγιο

ΣΗΜΕΡΑ 11/1/2013 : ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ
Θεοδόσιος, Θεοδόσης, Δόσιος, Δόσης
ΑΥΡΙΟ 12/1/2013 : ΜΕΡΤΙΟΣ, ΤΑΤΙΑΝΗ
Μέρτιος, Μέρτος, Μέρτης, Μύρτος, Μερτία, Μέρτα, Μέρτη, Μερτούλα, Μυρτιά, Μυρτούλα, Τατιανή, Τατιάνα, Τάτια, Τίτη, Τάνια