Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
Fashion Report
22.08Today's Hot Report!
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014, 00:00

Ριζότο με σπαράγγια

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο

400 γραμμάρια σπαράγγια

5 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

Το ξύσμα ενός λεμονιού και 1-2 κουταλιές του γλυκού από το χυμό του

μισό κρεμμύδι

1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένος μαϊντανός

μισό φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

αλάτι

πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε μια  κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ζωμό του κοτόπουλου  σε μέτρια φωτιά (μπορούμε να τον φτιάξουμε βράζοντας νερό με κύβο ζωμού κοτόπουλου).

Όταν βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε.

Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.

Σοτάρουμε 3-4 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι.

Ανακατεύουμε καλά και τσιγαρίζουμε μέχρι το ρύζι να γίνει ελαφρώς ημιδιαφανές, περίπου 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί.

Προσθέτουμε μια κουταλιά από το ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί.

Προσθέτουμε τα σπαράγγια μαζί με τον υπόλοιπο ζωμό, αλάτι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά. Όταν όλο το υγρό απορροφηθεί, κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό και τη παρμεζάνα.

Σερβίρουμε προσθέτοντας πιπέρι, λίγο ξύσμα λεμονιού, και αν θέλουμε και παρμεζάνα.

Fresh!
 

Διαβάστε τα πιο πρόσφατα Άρθρα
της κατηγορίας "ΟΜΟΡΦΙΑ"

Διαβάστε τα πιο πρόσφατα Άρθρα
της κατηγορίας "ΥΓΕΙΑ & FITNESS"

Εορτολόγιο

ΣΗΜΕΡΑ 11/1/2013 : ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ
Θεοδόσιος, Θεοδόσης, Δόσιος, Δόσης
ΑΥΡΙΟ 12/1/2013 : ΜΕΡΤΙΟΣ, ΤΑΤΙΑΝΗ
Μέρτιος, Μέρτος, Μέρτης, Μύρτος, Μερτία, Μέρτα, Μέρτη, Μερτούλα, Μυρτιά, Μυρτούλα, Τατιανή, Τατιάνα, Τάτια, Τίτη, Τάνια