Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
Fashion Report
22.08Today's Hot Report!
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014, 00:00

Πέννες με σπανάκι στο φούρνο

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για 4 μερίδες είναι:

2 φλιτζάνια πένες ολικής αλέσεως

1 ½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη στο τρίφτη

4 φλιτζάνια σπανάκι μπέιμπι

3 φλιτζάνια ντομάτα κομμένη σε κύβους

1 κουταλιά της σούπας μυρωδικό της επιλογής σας( π.χ ρίγανη ή δυόσμο ή ό,τι άλλο σας αρέσει)

Αλάτι

¾ του φλιτζανιού τριμμένη τσένταρ με χαμηλά λιπαρά ή παρμεζάνα.

 

Εκτέλεση:

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πένες, όχι για πολύ ώρα τις αφήνουμε να κρατάνε λίγο γιατί θα τις βάλουμε και στο φούρνο, αφού τις κατεβάσουμε από τη φωτιά τις ρίχνουμε κρύο νερό και τις στραγγίζουμε.

Ύστερα σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε, σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε ώστε να πάρει άρωμα, ύστερα προσθέτουμε και το σπανάκι

και τα 2 φλιτζάνια ντομάτα σε κύβους, τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαραθούν.

Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε την υπόλοιπη ντομάτα, τα μυρωδικά και το αλάτι. Προσθέτουμε το μίγμα με το σπανάκι που φτιάξαμε, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ½ φλιτζάνι τυρί και ανακατεύουμε και πάλι.

Παίρνουμε ένα πυρέξ και το αλείφουμε με το υπόλοιπο λάδι. Ρίχνουμε το φαγητό μέσα και το βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά. Ύστερα αφού γίνει το βγάζουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί. Το ξανά βάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί, για περίπου 4 λεπτά. Μετά το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το σερβίρουμε μετά από 5 λεπτά.

Fresh!
 

Διαβάστε τα πιο πρόσφατα Άρθρα
της κατηγορίας "ΟΜΟΡΦΙΑ"

Διαβάστε τα πιο πρόσφατα Άρθρα
της κατηγορίας "ΥΓΕΙΑ & FITNESS"

Εορτολόγιο

ΣΗΜΕΡΑ 11/1/2013 : ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ
Θεοδόσιος, Θεοδόσης, Δόσιος, Δόσης
ΑΥΡΙΟ 12/1/2013 : ΜΕΡΤΙΟΣ, ΤΑΤΙΑΝΗ
Μέρτιος, Μέρτος, Μέρτης, Μύρτος, Μερτία, Μέρτα, Μέρτη, Μερτούλα, Μυρτιά, Μυρτούλα, Τατιανή, Τατιάνα, Τάτια, Τίτη, Τάνια