Fashion Report
19.08Today's Hot Report!
Tρίτη, 19 Αυγούστου 2014, 00:00

Παστίτσιο

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα ακόλουθα:

 

300 γραμμάρια μακαρόνια για παστίτσιο, ότι νούμερο προτιμάτε

750 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος

2 αυγά ολόκληρα και 3 κρόκους

100 γραμμάρια φέτα

100 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη

1 λίτρο γάλα

100 γραμμάρια βούτυρο

100 γραμμάρια αλεύρι

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

1 κύβο ζωμό μοσχαριού

1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ

2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

αλάτι

πιπέρι

1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί

μοσχοκάρυδο

μαϊντανός

μυρωδικά της αρεσκείας σας (δάφνη, ρίγανη ή θυμάρι)

 

Εκτέλεση

Αρχικά για να φτιάξουμε τη μπεσαμέλ, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και το αλεύρι τα ανακατεύουμε καλά και τα καβουρδίζουμε σε σιγανή φωτιά, έπειτα προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς με το συρμάτινο σκεύος για μη σβολιάσει. Όταν δέσει το μίγμα το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους ,αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και τη γραβιέρα,  από την οποία κρατάμε 2 κουταλιές της σούπας για να τις χρησιμοποιήσουμε αργότερα.

Για τα μακαρόνια: Βάζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για περίπου 2 λεπτά, γιατί αργότερα όταν θα τα βάλουμε στο ταψί θα ψηθούν κι άλλο.

Για το κιμά, πρώτα σοτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο και τα σοτάρουμε, σε μέτρια φωτιά, ύστερα προσθέτουμε το πελτέ, μετά από λίγο τον κύβο και μετά τον κιμά και τον σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα, σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε την κονκασέ, το αλάτι, τη ζάχαρη, το πιπέρι και τα μυρωδικά και  μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιεί όλα τα υγρά του.

Στη συνέχεια ρίχνουμε στον κιμά περίπου το ¼ από τη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε.

Στο ταψί βάζουμε τα μακαρόνια τα 2 αυγά που έχουμε σπάσει και τη φέτα που έχουμε θρυμματίσει ,από πάνω ρίχνουμε τον κιμά και από πάνω του την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Και τέλος στην επιφάνεια του παστίτσιου ρίχνουμε την γραβιέρα που είχαμε κρατήσει.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 40 λεπτά και το παστίτσιο είναι έτοιμο.

Fresh!
 

Διαβάστε τα πιο πρόσφατα Άρθρα
της κατηγορίας "ΟΜΟΡΦΙΑ"

Διαβάστε τα πιο πρόσφατα Άρθρα
της κατηγορίας "ΥΓΕΙΑ & FITNESS"

Εορτολόγιο

ΣΗΜΕΡΑ 11/1/2013 : ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ
Θεοδόσιος, Θεοδόσης, Δόσιος, Δόσης
ΑΥΡΙΟ 12/1/2013 : ΜΕΡΤΙΟΣ, ΤΑΤΙΑΝΗ
Μέρτιος, Μέρτος, Μέρτης, Μύρτος, Μερτία, Μέρτα, Μέρτη, Μερτούλα, Μυρτιά, Μυρτούλα, Τατιανή, Τατιάνα, Τάτια, Τίτη, Τάνια