Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019
Fashion Report
01.04Today's Hot Report!
Tρίτη, 1 Απριλίου 2014, 00:00

Μπουρεκάκια µε κιµά

Υλικά

Για τα µπουρέκια µε κιµά θα χρειαστείτε

•    1 πακέτο (450 γραμμ.) φύλλο κρούστας 
•    2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•    500 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
•    1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
•    250 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
•    1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
•    2 κ.σ. γεμάτες σιμιγδάλι ψιλό
•    3 αυγά
•    αλάτι
•    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    ελαιόλαδο για το φύλλο

Προετοιμασία

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για 4΄-5΄, να γίνει διάφανο.

Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε καλά μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε απο πάνω καπάκι .

Σιγομαγειρεύουμε τον κιμά για 15΄ σε χαμηλή φωτιά γιατί τα υγρά του είναι λίγα.

Αφήνουμε τον κιμά να στεγνώσει τελείως.

Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας καλά έως ότου πυκνώσει το μείγμα και γίνει κρέμα.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, να τα απορροφήσει η κρέμα.

Τέλος προσθέτουμε τη γραβιέρα και τον μαγειρεμένο κιμά.

Ανοίγουμε το φύλλο από την συσκευασία και το απλώνουμε στον πάγκο.

Με πινέλο λαδώνουμε ένα φύλλο και το διπλώνουμε κατά μήκος.

Το κόβουμε στη μέση.

Κάθε φύλλο μάς δίνει δύο μπουρέκια.

Απλώνουμε λίγη γέμιση, διπλώνουμε τις άκρες (φλογέρα) και ρολάρουμε.

Το ίδιο κάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση.

Αραδειάζουμε τα μπουρέκια σε λαδωμένη λαμαρίνα.

Τα λαδώνουμε με πινέλο και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 25΄-30΄, έως ότου ροδίσουν.

 

burekakia.jpg

Fresh!
 

Διαβάστε τα πιο πρόσφατα Άρθρα
της κατηγορίας "ΟΜΟΡΦΙΑ"

Διαβάστε τα πιο πρόσφατα Άρθρα
της κατηγορίας "ΥΓΕΙΑ & FITNESS"

Εορτολόγιο

ΣΗΜΕΡΑ 11/1/2013 : ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ
Θεοδόσιος, Θεοδόσης, Δόσιος, Δόσης
ΑΥΡΙΟ 12/1/2013 : ΜΕΡΤΙΟΣ, ΤΑΤΙΑΝΗ
Μέρτιος, Μέρτος, Μέρτης, Μύρτος, Μερτία, Μέρτα, Μέρτη, Μερτούλα, Μυρτιά, Μυρτούλα, Τατιανή, Τατιάνα, Τάτια, Τίτη, Τάνια