Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019
Fashion Report
08.08Today's Hot Report!
Παρασκευή, 8 Αυγούστου 2014, 00:00

Φιλέτο γαλοπούλας με πατάτες

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για 3 μερίδες είναι :

3 φιλέτα γαλοπούλας

λίγο ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη

1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

1 κουταλιά της σούπας νισεστέ

5 μεγάλες πατάτες

2 λεμόνια

νερό

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε  σε χαμηλή φωτιά. Ύστερα προσθέτουμε τα φιλέτα της γαλοπούλας και τα σοτάρουμε  μέχρι να πάρουν χρώμα, χωρίς όμως να καούν το κρεμμύδι και το σκόρδο και μετά σβήνουμε  με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί  ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ζεστό νερό( που θα έχουμε ήδη θερμάνει ενώ σοτάραμε τα υλικά) μέχρι να σκεπαστούν τα φιλέτα. Γενικά όταν προσθέτουμε σε φαγητό νερό είναι σημαντικό να είναι ζεστό ώστε να είναι μαλακό και να μη σκληρύνει. Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά και σε περίπτωση που χρειαστεί συμπληρώνουμε  ζεστό νερό. Παράλληλα καθαρίζουμε, κόβουμε τις πατάτες και τις περνάμε  από το τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα και ύστερα τις ρίχνουμε  μέσα στο φαγητό που βράζει. Μόλις γίνουν οι πατάτες, στύβουμε τα λεμόνια και ρίχνουμε το χυμό στο φαγητό. Και τέλος για να αποκτήσει βελούδινη υφή, σε μισό φλιτζάνι του καφέ νερό αραιώνουμε το νισεστέ και το προσθέτουμε στο φαγητό και ανακατεύουμε.

Fresh!
 

Διαβάστε τα πιο πρόσφατα Άρθρα
της κατηγορίας "ΟΜΟΡΦΙΑ"

Διαβάστε τα πιο πρόσφατα Άρθρα
της κατηγορίας "ΥΓΕΙΑ & FITNESS"

Εορτολόγιο

ΣΗΜΕΡΑ 11/1/2013 : ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ
Θεοδόσιος, Θεοδόσης, Δόσιος, Δόσης
ΑΥΡΙΟ 12/1/2013 : ΜΕΡΤΙΟΣ, ΤΑΤΙΑΝΗ
Μέρτιος, Μέρτος, Μέρτης, Μύρτος, Μερτία, Μέρτα, Μέρτη, Μερτούλα, Μυρτιά, Μυρτούλα, Τατιανή, Τατιάνα, Τάτια, Τίτη, Τάνια