Υλικά:
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
2 ½ φλιτζάνια χυμό λεμονιού σουρωμένο
2 φλιτζάνια χυμό cranberry
Λεπτοκομμένες φέτες λεμονιού
Εκτέλεση:
Μια μέρα πριν ετοιμάστε το σιρόπι για να δέσει όπως ακολούθως:
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε 1 φλιτζάνι ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό σε δυνατή φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη. Ύστερα κατεβάστε το από τη φωτιά, αφήστε το να κρυώσει και έπειτα βάλτε το στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα φτιάξτε τη λεμονάδα ρίχνοντας σε ένα μπολ το χυμό του λεμονιού, του cranberry και ένα φλιτζάνι νερό και ανακατέψτε καλά προσθέτοντας παράλληλα λίγο λίγο το σιρόπι που φτιάξατε τη προηγούμενη μέρα. Προσθέστε όσο θέλετε ανάλογα πόσο γλυκιά θέλετε να είναι η λεμονάδα σας.
Έπειτα βάλτε τη σε μια κανάτα και τοποθετήστε τη στο ψυγείο για να παγώσει.
Όταν θέλετε να τη σερβίρετε προσθέστε παγάκια και τις φέτες του λεμονιού.